Chomutovský Zoopark obhájil licenci k provozování zoo
Foto: Zoopark Chomutov
Chomutov

Chomutov - V srpnu 2017 proběhla v Zooparku Chomutov pravidelná veřejnosprávní kontrola provedená na místě provozování organizace dle zákona o zoologických zahradách.

Kontrolu provedlo Ministerstvo životního prostředí Odbor druhové ochrany a implementace mezinárodních závazků ve spolupráci s Komisí pro zoologické zahrady, Českou inspekcí životního prostředí, Krajskou veterinární správou, Státní veterinární správou pro Ústecký kraj, zástupce Ministerstva zemědělství a Ústeckého kraje. Kontroly se také zúčastnil za Statutární město Chomutov náměstek David Dinda a ředitelka Iveta Rabasová.

Zoopark získal licenci k provozování zoo v roce 2004 a každé 2 roky probíhá kontrola plnění podmínek provozování zoologické zahrady.

Iveta Rabasová na jednání informovala o činnosti za sledované uplynulé období. Komise osobně navštívila Ekocentrum a Záchrannou stanici pro handicapované živočichy, další zastavení proběhlo v areálu Stará Ves, kde komise zhlédla expoziční prostory.

„Prokázali jsme, že plníme podmínky k provozování zoo, komise nezjistila nedostatky v plnění jednotlivých ustanoveních zákona o zoologických zahradách,“ vysvětlila ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru