V Jirkově začala velká rekonstrukce Dvořákovy ulice
Křižovatku u Tesca už označili barvami správci sítí, aby bylo během rekonstrukce jasné, kde vedou pod zemí kabely či trubky. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – V Jirkově začala rekonstrukce Dvořákovy ulice, hlavního tahu městem. Z ulice zmizí středové betonové panely, dvě křižovatky se promění na kruhové objezdy. Rekonstrukce za zhruba 60 milionů je rozdělená do etap, letos začíná první.

Firma se už pustila do frézování ulice, tak pozor na dopravní omezení ve spodní části. Část parkoviště u Smetanových sadů je uzavřená jako dočasné odkladiště materiálu a techniky. Informuje na svém facebooku město Jirkov.

Během první etapy projde opravami úsek od polikliniky směrem ke křižovatce nad Tescem. Zrekonstruují se při ní silnici a chodníky, vybudují se nová parkovací místa a cyklostezka. A zásadní změna - křižovatku nad Tescem (Dvořákova a Vinařická) město přebuduje na kruhový objezd.

Podobnou rekonstrukcí projde v dalších letech i druhá část Dvořákovy ulice, směrem ke křižovatce s ulicemi Palackého a Ervěnická. I ta se změní v okružní. Celý úsek se zúží, navíc budou v této části upravené zálivy u zastávek MHD. Zvlášť se projektuje rekonstrukce mostu nad Bílinou, pod nímž by měla vést cyklostezka protažená z Olejomlýnského parku.

Poslední fází rekonstrukce bude oprava části od posledně zmíněné křižovatky směrem k základní umělecké škole.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru