Stovky růží a keřů, nové cesty i altán. Radnice chystá obnovu rozária v městském parku
Rozárium se kompletně změní. Město na jeho obnovu vyčlenilo 3,7 milionu korun.
Chomutov

Chomutov – Rozárium v chomutovském městském parku čekají velké změny. Lavičky, betonové nádoby, záhony a betonové zdi, které jsou zde nyní, zmizí. Místo nich tady vyroste nový prostor k odpočinku, ale třeba i k pořádání svateb či menších slavností.

V rozáriu bude nově vysazeno devět set keřů a skoro pět set růží, objeví se tady i nový trávník a nově budou navrženy také cesty. Rekonstrukce se dočká altán. Před altánem vznikne kruhová výseč, která bude zpevněná dlažbou. Tam se budou moci umístit lavičky a případně se tady třeba konat svatby, koncerty či jiné menší společenské akce. Před altánem se nově objeví dvě lampy veřejného osvětlení. Středový bazén bude zasypán. Uvnitř nové plochy se vysadí višeň.

Práce na obnově rozária by měly začít do konce léta a skončí až v polovině příštího roku. Město na tuto investiční akci vyčlenilo 3,7 milionu korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru