Do ulic Chomutova a Jirkova vyjede 15 nových trolejbusů
Nové trolejbusy budou dopravnímu podniku dodány nejpozději do května 2018. Zdroj: DPCHJ
Chomutov

Chomutov/Jirkov – Dopravní podnik Chomutova a Jirkova obnovuje vozový park. Nakoupí 15 nový moderních trolejbusů ze Škodovky. Cestující by se jimi mohli svézt již na jaře příštího roku. 

Do Chomutova a Jirkova Škodovka nejpozději do května 2018 dodá deset osmnáctimetrových kloubových trolejbusů a pět dvanáctimetrových trolejbusů. Dopravní podnik touto dodávkou za 170 milionů v podstatě zcela obnoví vozový park trolejbusů.

Nové vozy ze Škodovky nahradí ty zastaralé, z nichž deset má za sebou více než dvacet let provozu, dopravnímu podniku se tak výrazně sníží velké náklady na údržbu, navíc nové budou významně úspornější v provozu. „Zásadně vzroste i komfort pro cestující a řidiče. Nízkopodlažní vozidla například nabídnou plošinu pro vozíčkáře, nebo nový zvukový orientační a informační systém,“ říká předseda představenstva dopravního podniku Jaroslav Komínek.  

Trolejbusy slouží v systému měst Chomutov a Jirkov na šesti linkách a najedou zhruba 700 tisíc kilometrů ročně.

Škodovácké trolejbusy jezdí i v dalších dvanácti městech České republiky, například Hradci Králové, Teplicích, Plzni nebo v Ostravě. Celkem na tuzemský i zahraniční trh dodala Škodovka za dobu existence trolejbusové výroby více než 14 tisíc vozů a díky tomu jezdí české trolejbusy ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru