Chomutov – Jako generální manažer dovedl k titulu německé Mnichov Barons, o rok později dokráčel s klubem na stříbrnou pozici. V letech 2002 až 2010 působil (opět jako generální a sportovní manažer) u týmu Hamburk Freezers, s nímž dokázal v německé nejvyšší soutěži DEL pokaždé postoupit do čtvrtfinále play-off. V sezóně 2003/2004 hrál tým z hansovního města semifinále a v roce 2004 navíc obdržel marketingové ocenění za nejlepší sportovní akci v Německu. Nyní začíná česká etapa Čaplovy funkcionářské kariéry.

čapla

Zatím je to na rok

Obě strany se zatím dohodly na roční smlouvě s možností prodloužení spolupráce o další dva roky. „Po krocích, které nastaly v letošní sezóně, jsme vybrali pana Čaplu, jenž má za sebou desetileté úspěšné působení v německé nejvyšší soutěži," říká generální manažer Jaroslav Veverka. „Sešly se nám na něj z více stran velmi dobré reference, po olympiádě jsme začali jednat a během těchto debat jsme zjistili, že naše filosofie týkající se hokeje jsou velmi blízké," pokračuje šéf Pirátů.

Aktivní kariéru ukončily zdravotní problémy

Jednapadesátiletý syn někdejšího vynikajícího obránce československé reprezentace Jozefa Čaply se narodil v Bratislavě, ale v šesti letech odešel s rodiči do Německa. Naše západní sousedy v juniorských letech reprezentoval mimo jiné i na mistrovství světa 1982 v Minnesotě, jenže kvůli problémům s krční páteří musel Boris Čapla aktivní kariéru předčasně ukončit.

U hokeje však někdejší zadák zůstal i nadále. Získal nejvyšší trenérskou licenci v Německu a začal působit také na funkcionářském poli. Od roku 1993 zastával post technického a sportovního ředitel ve Weißwasseru, jenž se později spojil s Chemnitzem . V roce 1996 se Boris Čapla přesunul do Berlína, kde se klub BSC Preussen přeměnil na Berlin Capitals.

Po roce pak zamířil do Füssen, kde pomáhal svému otci s vedení vlastní hokejové školy. Ta existuje dodnes a část tréninků se odehrává také v Pelhřimově. V červnu 1999 nastoupil Boris Čapla jako šéf mnichovských Baronů. Klub hned v první sezóně pod Čaplovým vedením získal mistrovský titul, následně dokráčel ke stříbru a v ročníku 2001/2002 postoupil do semifinále. Poté došlo k přestěhování klubu do Hamburku a také Freezers byli úspěšní (viz úvod).

„Máme na čem stavět"

„Během rozhovorů s panem Veverkou jsem zjistil, že naše filosofie je skutečně opravdu velmi podobná," potvrzuje nový sportovní manažer Pirátů slova generálního manažera. „Samozřejmě aktuální situace není ideální, ale i z toho se můžeme do budoucna poučit, abychom nehráli jen o záchranu. Základem je ovšem to, že se udržíme," uvědomuje si Boris Čapla. „Vím, že tu senzačně funguje mládež, takže máme na čem stavět. Vnímám novou práci jako výzvu a na spolupráci se těším," uzavírá muž, který bude plně zodpovědný za chod seniorského mužstva a jeho složení s tím, že aktuálně se bude spolupodílet na záchraně v Tipsport extralize.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru