Zničené mlatové cesty do Olejomlýnského parku čeká oprava
Na špatný stav cesty upozorňují značky. Vstup je na vlastní nebezpečí. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Vstup na vlastní nebezpečí. To hlásá provizorní značka, která upozorňuje na blížící se opravu cest vedoucích z ulice Na Stráni dolů do Olejomlýnského parku v Jirkově. Do měsíce by měly být cesty upraveny.

Mlatový povrch na hlavní cestě vyplavila dešťová voda, která se při přívalových deštích valila dolů z kopce. Odnesly to hlavně kraje cestičky, které jsou místy vymleté až na betonový podklad.  Při stavbě se tahle možnost brala v úvahu, jiný materiál tu ale nelze využít. Povrch (zhutněná směs kameniva) vydržel tři roky, teď tu město zkusí instalovat protidešťové úpravy. Užší cestička opodál tak poznamenaná není, opravy se ale dočká také.

V horní části obou cest dělníci mlatový materiál na povrchu strhnou a položí nový. Ovšem s tím, že na několika místech instalují ocelové svodnice, které dešťovou vodu svedou šikmo do trávy. Ve spodní části rovněž odstraní vyplavený materiál, urovnají terén a mlatový povrch doplní a znovu zhutní.

Město již opravu zadalo, stavební společnost však čeká na dokončení jiných zakázek, aby měla na opravu cest dostatek lidí a techniky. Dokončení úprav však slíbila do poloviny září.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru