Kde si lidé vyšlapali cestičku, tam město staví schodiště
Schodiště z ulice Krušnohorská na obchvatovou silnici už je před dokončením. Foto: MěÚ J. Dušek
Chomutov

Jirkov - Vyběhnout do kopce k zaparkovanému autu bude pro obyvatele Krušnohorské ulice v Jirkově pohodlnější. V místě, kde si v trávě vyšlapali cestu, nechalo město vybudovat schodiště.

Lidé z Krušnohorské a přilehlých ulic často parkují auta na obchvatové silnici nad sídlištěm. A cestu k nim si zkracovali pěšinkou v trávě. Při dešti ale blátivá cestička klouzala, o zimě ani nemluvě. „Nechali jsme proto zpracovat projekt a vybudovali na tom místě schodiště,“ říká Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic.
Projektant se musel popasovat s poměrně velkým převýšením na malém prostoru, proto také nebylo možné vybudovat tu i nájezd pro kočárek. Jinak už jsou ale schody včetně zábradlí skoro hotové, termín dokončení je konec srpna.

1809schodiste3

Nové schodiště z ulice Generála Svobody do ulice Školní. I tudy dřív vedla jen vyšlapaná cestička.   Foto: MěÚ/J. Dušek

Není to jediná nově postavená cesta, kterou si Jirkované „vyšlapali“. Stejně město postupovalo, když před dvěma roky vybudovalo pevné schody namísto udusané trávy v kopci z ulice Generála Svobody směrem k ulici Školní. Na druhé straně téže ulice město letos nechalo vybudovat chodník - taktéž na místě, kde si lidé předtím vyšlapali cestičku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru