Městský úřad nabízí lidem místa ve volebních komisí. Je za to odměna
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Městský úřad v Jirkově nabízí zájemcům z řad občanů možnost zapojit se do volebních komisí při nadcházejících parlamentních volbách. Členství v komisi je za odměnu.

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se uskuteční 20. a 21. října. Jde o pátek (od 14 do 22 hodin) a sobotu (od 8 do 14 hodin). Členové okrskových volebních komisí však musejí vždy přijít dřív a v sobotu odcházejí později, až po sečtení hlasů. Jejich práce obnáší přípravu volební místnosti, zápisy do volebních seznamů a jejich kontrolu, poskytnutí přenosné volební urny pro imobilní občany v bydlišti a nakonec počítání hlasovacích lístků.

Volební komise se pravidelně skládají převážně ze zástupců kandidujících stran, občané však mají možnost se do ní přihlásit také. A mohou to pojmout i jako přivýdělek, za členství v komisi je vyplácena odměna 1300 korun, v případě předsedy komise (ten se losuje) je to ještě o tři stovky více.

V Jirkově je celkem třináct okrsků, minimální počet členů je stanovený většinou na šest, ve třech případech na sedm lidí.

Zájemci o členství ve volebních komisích v Jirkově mohou kontaktovat personalistku Městského úřadu v Jirkově Ivanu Němečkovou, a to na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 474 616 421.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru