Chomutov – Do víkendového dvojzápasu nastupovali s šestibodovým náskokem v tabulce, případné výhry by jim zajistily vítězství v I. divizi druhé ligy a účast v závěrečné fázi florbalové soutěže. Chomutovští nenechali nic náhodě a své soupeře z Rokycan a Turnova porazili rozdílem třídy.

fbc98

24 gólů ve dvou dnech

V obou zápasech držel domácí výběr vývoj pevně na svých hokejkách. V sobotním klání proti Rokycanům rozhodovala již první třetina, ve které Chomutov nasázel západočeskému soupeři šest branek (konečný stav utkání 11:2), v neděli proti Turnovu pak drtivý brankostroj přišel ve druhé a třetí části hry. Ty domácí ovládli jedenácti vstřelenými góly a završili tak vysoké vítězství 13:5.

„Je to historický okamžik"

Do konce základní části chybí sehrát ještě dvě utkání, již nyní je ale stoprocentně jasné, kdo postoupí do finální fáze a zahraje si „play – up" o místo v 1. lize. „Je to veliký a historický úspěch chomutovského florbalu," pochvaluje si předseda oddílu FbC 98 Petr Novotný a jedním dechem dodává, „určitě je ale na místě zmínit, že tento okamžik nepřišel náhodou, nýbrž je výsledkem dlouhodobé koncepční práce nás všech."

„Závěr rozhodně neodchodíme"

Jak bylo napsáno, na borce čekají ještě dvě utkání, a byť by se někomu mohlo zdát, že už o nic nejde a bude to tak trochu trénink a příprava na závěr sezony, předseda tento fakt okamžitě popírá. „V žádném případě. I když už je, jak se říká, hotovo, rozhodně nehodláme utkání odchodit. Nakonec, přijďte se sami podívat, povzbudit a oslavit s námi postup do play-up. Kluci si to určitě zaslouží."

Další zápasy

Zlákala vás pozvánka Petra Novotného? Pak si tedy do svého kalendáře zapište následující data – sobota 8. března, 17.00, Městská sportovní hala, Chomutov – Jablonec nad Nisou a neděle 9. března, 10.00, stejné místo, Chomutov – Liberec.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru