V Chomutově se kvůli rekonstrukci na několik měsíců uzavře Čelakovského ulice
Čelakovského ulice. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - V Čelakovského ulici v Chomutově bude pokračovat rekonstrukce silnice i chodníků. Ulice bude od 18. srpna do posledního listopadu uzavřena.

Za necelých 7 milionů korun město nechá vyměnit v plné šíři asfaltový povrch od nedávno rekonstruované křižovatky v ulici Čelakovského - Zborovská - Politických Vězňů až po vjezd do městského parku. Součástí stavby bude vybudování sedmadvaceti parkovacích míst, výměna kanalizačních vpustí a dva nové přechody pro chodce.

Jeden přechod vznikne na téměř stejném místě naproti dětskému domovu, druhý bude úplně nový u východu z parku naproti Kouzelné školičce. „Druhý z přechodů a zúžení silnice by měly řidiče přimět stáhnout nohu z plynu. Ulice bude díky těmto opatřením bezpečnější,“ říká náměstek primátora David Dinda.

Chodníky na obou stranách budou mít minimální šíři dva metry a jejich součástí budou zatravněné a keři osázené pásy. Vlastníci okolních domů se dočkají vytvoření nových vjezdů ze žluté zámkové dlažby.

Dodavatelská firma také odstraní stávající veřejné osvětlení a nahradí ho novým. To bude vybudováno kompletně včetně výměny kabelů na obou stranách komunikace. „Pro osvětlení ulice budou použita LED svítidla s designovým krytem vycházejícím z loga města, která se doplní také na křižovatku ulic Zborovská – Čelakovského,“ řekla vedoucí úseku investic Monika Macherová. Přechody pro chodce budou také nově nasvíceny.

Trasa objížďky

Po dobu rekonstrukce budou muset řidiči využívat objížďku. Ta povede ulicemi Mosteckou, Tomáše ze Štítného, Politických Vězňů, Zborovskou, Palackého, Farského a Mánesova. Uzavírka se dotkne autobusové linky 306. „Zastávku v Čelakovského ulici již nyní neobsluhují linky 341, 351 a 353 kvůli rekonstrukci mostu na silnici 1/13, která potrvá ještě několik měsíců,“ řekl Václav Záveský z Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova.

Objízdná trasa linky č. 306 povede obousměrně ulicemi Mostecká, Tomáše ze Štítného, Politických vězňů a částí ulice Čelakovského. Na objízdné trase bude linka obsluhovat pouze zastávku „Gymnázium“, jako náhradní za zastávku „Čelakovského“. Zastávky „Letní kino“ a „Tomáše ze Štítného“ linka obsluhovat nebude. Vzhledem k délce objížďky dojde k prodloužení doby jízdy a tím také ke změnám v jízdním řádu linky č. 306.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru