V dnešní době skoro zázrak: Manželé oslavili v Jirkově šedesát let manželství
Marie a Josef Ampapovi si přiťukávají šampaňským k šedesátiletému výročí jejich manželství. Foto: MěÚ Jirkov / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - "Nerozvádět se při prvním problému!" Taková je jednoduchá rada Marie Ampapové (82) z Jirkova, která se svým manželem Josefem (86) oslavila na začátku srpna šedesát let společného manželství.

Seznámili se v elektrárně Komořany, kde oba pracovali. Brali se v roce 1957 a celý život pak žili v Jirkově. Manželé rádi cestovali, paní Marie také ráda četla a čte dodnes. Pan Josef rád zahradničil a měl rád auta a motorky.

Malou oslavu diamantové svatby jim přichystali zaměstnanci jirkovského Domova důchodců Mládežnická, kde manželé žijí. "To víte, že to nebylo vždycky lehké, ale je třeba táhnout tu káru dál...," usmívala se vitální dáma, která teď dodává sil svému manželovi po operaci.

0608diamantova2

Svatební fotografie novomanželů Ampapových z roku 1957. Foto: archiv rodiny

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru