Chomutov – Lípy v Gutenbergově ulici. Kdysi určitě krásná a honosná dominanta celé oblasti je dnes bohužel v takovém stavu, že působí místním obyvatelům více starostí než radosti. Stromy v ulici vedle Městského parku jsou staré a nemocné; sedm z nich dokonce natolik, že se musí pokácet.

ulice

Nemocné stromy nahradí dvacítka nových

„Podle aktuálního odborného dendrologického posudku se stav těchto sedmi dřevin natolik zhoršil, že se musejí pokácet. Místo nich bude v blízkém okolí vysazeno dvacet nových stromků," uvádí referentka z odboru rozvoje města Jana Hladová. Lípy by měly být odstraněny do konce března, náhradní výsadba pak bude provedena do konce příštího roku. Mezi dvaceti novými stromky by se mohly objevit duby, buky, habry, jilmy nebo lípy a vysazeny by měly být nedaleko, podél cyklostezky v blízkosti ulice Vilové.

Lidé jsou rádi, s lípami měli problémy

Jakkoliv smutně to zní, obyvatelé Gutenbergovy ulice přijímají zprávu s radostí. „Konečně," ulevuje si starší muž, „konečně někdo dostal rozum a lípy pokácí. Vůbec to není o tom, že bych neměl rád přírodu, naopak. Tady ale bohužel město nechalo stromy přerůst a zpustnout."

Vedle stojící žena pokyvuje souhlasně hlavou a přidává: „U některých domů prorůstají kořeny až do sklepů, neustále padají větve a to docela velké kusy. Je to dost nebezpečné. Když jsme žádali, ať se na to podívají odborníci a něco s tím udělají, přijely Technické a uřezaly spodní větve. Stromy jsou už na první pohled nemocné, jsem ráda, že zmizí."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru