Cyklista pod obraz! Kvůli opilosti se neudržel v sedle
Foto: Městská policie Chomutov
Chomutov

Chomutov - Na jízdním kole s přídavným motorem měl jezdit v okolí autobusového nádraží v Chomutově opilý muž. Vyjela k němu hlídka městských policistů, kteří o události informovali na svých facebookových stránkách.

Hlídka po příjezdu na místo zaznamenala muže opírajícího se o zábradlí a vedle sebe měl již zmiňované kolo. Strážníkům sdělil, že na jízdním kole nejezdil, jen si chtěl odpočinout a pak jít domů, přičemž kolo povede vedle sebe. Muž byl poučen, aby na kole nejezdil, jakožto i o možném postihu za jízdu pod vlivem alkoholu.

Následně strážníci muže monitorovali opodál a čekali na jeho další počínání. Muž usedl na jízdní kolo, rozjel se, ale během okamžiku spadl i s kolem na pozemní komunikaci. Hlídka mu pomohla vstát, kolo přemístila pryč z komunikace a vyzvala muže k prokázání totožnosti. Ten bohužel ani po poskytnutí nezbytné součinnosti nemohl výzvě vyhovět, jelikož neměl u sebe jediný doklad. Musel být tedy převezen na Policii ČR ke zjištění nezbytných nacionále.

Následně byl vzat zpět na místo k dořešení události. Byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, která proběhla několikrát, vždy s pozitivním výsledkem, tedy 2,81 a 3,08 promile. Byl hlídkou poučen, že je podezřelý ze spáchání přestupku a dále byl vyzván k dobrovolnému vydání jízdního kola, čemuž nechtěl vyhovět, tudíž mu bylo odňato.

Dále byl vyzván, aby se následující den dostavil na služebnu k sepsání zápisu o podání vysvětlení, a informován, že celá událost bude předána příslušnému správnímu orgánu Magistrátu města Chomutova k dořešení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru