Architekti navrhnou, jak by mohlo vypadat Kamencové jezero
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Město vyhlásí architektonickou soutěž na rozvoj Kamencového jezera. Chce získat koncepční dokument pro další rozvoj areálu jezera a jeho blízkého okolí. „Soutěží bychom rádi získali třeba nové návrhy řešení vstupů a vjezdů do areálu, které by měly reflektovat aktuální potřeby například po demolici hotelu v Přemyslově ulici nebo nevhodný vjezd do kempu přes obytnou zónu.” popisuje záměr náměstek David Dinda.

Soutěž, která díky svému rozsahu a zaměření je první svého druhu v Chomutově, představuje pro město dobrý způsob, jak získat větší množství konkrétních architektonických a urbanistických návrhů, které jsou řešeny z mnoha pohledů. „Z návrhů si město může vybrat ten nejoptimálnější, přičemž má v zádech odbornou nezávislou porotu z řad architektů,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje a investic Hana Nováková. Půjde o dvoufázovou soutěž. V prvním kole bude řešena ideová koncepce a v druhém kole architektonické návrhy.

Vyhlášení by mělo proběhnout do konce srpna s tím, že návrhy prvního kola by měly být předloženy do poloviny listopadu. Ukončení druhého kola bude záviset na délce hodnocení a ukončení prvního kola. „Předpokládáme, že celá soutěž bude ukončena přibližně v květnu 2018,“ dodává Nováková. První realizace podle vítězných návrhů by se měly uskutečnit v roce 2019.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru