Jirkovští mají nové parkoviště, vzniklo na místě, kde stával vybydlený dům
Nové parkoviště v ulici Osvobození se třiceti místy čeká kolaudace a pak začne sloužit lidem. Foto: MěÚ Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Třicet nových parkovacích míst už je připraveno pro obyvatele jirkovské ulice Osvobození. Zatím ale nové parkoviště ještě nelze používat.

Je totiž potřeba ještě dořešit administrativu. Město čeká na potřebné doklady od firmy, aby mohlo podat žádost o kolaudaci. Než se vyřídí, musí být parkoviště uzavřené.
Navíc zbývá doplnit zeleň, stromy a keře oddělí chodník podél přilehlého domu čp. 1145 a také přední stranu parkoviště. Na výsadbu dojde během srpna či září.

Parkoviště má jeden vjezd a jeden výjezd, ve vnitřní části je čtrnáct parkovacích míst, po stranách vždy po osmi. Dvě jsou pak určená pro invalidy.

Parkoviště vzniklo na místě, kde město nechalo zbourat vybydlený dům. Na demolici využilo dotaci od státu. Vybudování parkovacích míst stálo 3,4 miliony korun.

Celou ulici Osvobození teď ještě čeká kompletní rekonstrukce silnice, chodníků a přístupových cest k domům. Začne ještě letos.

2707parkovistedemolice

 Demolice domu, na jehož místě teď vyrostlo nové parkoviště. Zdroj: archiv město Jirkov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru