Bezva nápad! V Otvicích staví dětem kopec na sáňkování
Stavební práce na novém kopci finišují. Zdroj: facebook obec Otvice
Chomutov

Otvice – Bezvadný nápad dostali v Otvicích. Zeminu vytěženou při stavbě nových komunikací použili na výstavbu kopce, na kterém budou moci děti v zimě sáňkovat.

Základy kopce vyrostly již v minulých letech na pozemcích po bývalé železniční dráze v blízkosti nové cyklostezky. Letos se svah plánovaně navyšuje do konečné podoby. Dětem bude k dispozici dráha přibližně 80 metrů dlouhá s 30ti metrovým dojezdem.

K vytvoření kopce posloužila vytěžená zemina z nově budovaných komunikací. Obec navíc tím, že z přebytečné zeminy udělala kopec pro děti, který tady chyběl, ušetřila za náklady na odvoz a poplatky na skládce.

Obec navíc chce, aby nový svah sloužil celoročně. Součástí úprav proto budou i terénní vlny, které mohou v létě využít odvážní cyklisté. V případě potřeby se kopec i osvětlí, aby během krátkých zimních dnů mohly děti sáňkovat do nejdéle.

2607kopec1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru