Měl pěnu u pusy, ohrožoval lidi a promáčkl strážníkům auto. Muž byl jako smyslů zbavený
Foto: MP Chomutov
Chomutov

Chomutov - Při dohledu na veřejný pořádek v parku ČSLA v Chomutově a okolí přiběhly k tamním strážníkům děti, které informovaly hlídku, že u fontány je muž zřejmě pod vlivem nějaké drogy a ohrožuje kolemjdoucí.

Při příjezdu na místo se rovnou k vozidlu rozběhl muž, který udeřil pěstmi do kapoty a promáčkl jí. Byl tedy vyzván, aby zanechal protiprávního jednání, ale ten se proti zakročující hlídce opět rozeběhl. Dle jeho chování nebylo pochyb, že je pod vlivem psychotropních látek, byl bosý, kolem rtů měl pěnu a soustavně vykřikoval nesmyslné věty.

Vzhledem k situaci a jeho stále se zvyšující agresivitě muselo být použito donucovacích prostředků. Muž kolem sebe kopal a kladl aktivní odpor, přičemž došlo k dalšímu poškození služebního vozidla. Následně byl strážníky sveden k zemi a byla mu přiložena pouta, což muže ale ani v nejmenším nezklidnilo a stále projevoval velikou míru agresivity, kterou doprovázela jeho nesmyslná provolávání.

S pomocí další hlídky byl muž omezen na osobní svobodě pro podezření ze spáchání hned několika trestných činů a byl převezen na Policii ČR, kde bylo policisty rozhodnuto o přivolání lékařské pomoci, která muže po zhodnocení jeho stavu umístila do detoxikačního zařízení.

O případu informovali v pátek ráno chomutovští strážníci na svých facebookových stránkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru