Jirkov chce vyčlenit ulice, kde se dávkařům nebudou vyplácet doplatky na bydlení
Opatření by se mělo týkat především nejproblémovější části Nových Ervěnic. Foto: MěÚ/ Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Nové Ervěnice a Krušnohorská. To jsou dvě problémové čtvrti, do nichž míří další zásah ze strany jirkovské radnice. Speciální opatření by mělo pomoci, aby se tu sociální situace dál nezhoršovala.

Jirkov takzvaným „opatřením obecné povahy“ vyčlení ulice, v nichž se dávkařům nebude vyplácet část dávek hmotné nouze. Konkrétně jde o doplatek na bydlení. Umožňuje mu to letos přijatá novela zákona o hmotné nouzi. „Chceme využít každou možnost, kterou nám zákony dávají, abychom situaci v těchto lokalitách změnili k lepšímu,“ uvedla místostarostka Dana Jurštaková.

Radnice uvažuje, že opatření vztáhne na nejproblémovější část Nových Ervěnic a také na ulici Krušnohorská. Podle zákona musí jít o lokality s takzvaně „zvýšeným výskytem nežádoucích sociálních jevů“, patří mezi ně i porušování veřejného pořádku a nepříznivé vlivy působící na děti. A to jsou velké problémy právě těchto dvou lokalit. „Skoro polovina jirkovských rodin, které jsou pod dohledem orgánu sociálně právní ochrany, žije právě v Nových Ervěnicích,“ potvrzuje vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt. Také policejní statistiky řadí Nové Ervěnice a Krušnohorskou mezi problémové.

Opatření se bude týkat pouze nových nájemníků, na ty současné se vztáhnout nedá. Radnice přesto věří, že nový předpis alespoň částečně zamezí stěhování dalších lidí na dávkách do zmíněných oblastí. Myšlenku už posvětili radní, teď se k ní vyjádří ještě další orgány.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru