Policisté chytili muže, který v pondělí vyhrožoval bombou na chomutovské ubytovně. Řekl, proč to udělal
Anonym vyhnal v pondělí v noci z bytů na 120 lidí. Fotky nájemníků ubytovny, kteří venku čekají, až prostory prohlédnou policisté, kolovaly po facebooku. Zdroj: reprofoto E-chomutovsko
Chomutov

Chomutov – Policisté zadrželi muže, který v pondělí 10. července vyhrožoval bombou na chomutovské ubytovně. Pachatelem je 35letý muž. Policisté pro něj žádali vazbu, státní zástupce jim ale nevyhověl.

Pětatřicetiletý muž zburcoval policisty v pondělí v noci. Kvůli jeho výhrůžce muselo opustit byty na 120 lidí. Volající policistům sdělil, že „mají pouze jednu hodinu“, potom dojde k aktivaci systému. Na místě zasahovalo 10 policejních hlídek, kterým pomáhali také chomutovští strážníci. Přivolán byl i policejní pes speciálně cvičený na vyhledávání výbušnin. Žádnou bombu ale nikdo nenašel.

Policisté ve čtvrtek informovali, že se jim podařilo nedlouho po telefonátu volajícího zjistit a následně i zadržet. „Policejní vyšetřovatel již 35letého muže obvinil ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Zároveň policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten však státní zástupce neakceptoval a Chomutovana ze zadržení propustil,“ sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Muž je tedy stíhán na svobodě a v případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Policistům se při výslechu k vyhrožování bombou přiznal, řekl i proč to udělal. „Důvodem k telefonátům měly být spory s jednou z osob bydlící na ubytovně,“ uvedla policejní mluvčí.

Škoda, která vznikla nasazením policejních sil, zatím není vyčíslena. Následně bude v rámci trestního řízení po pachateli vymáhána.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru