Návštěvníci Vysmátého léta vyšlapali na charitativních kolech přes sto tisíc korun
Závěrečné šlapání tradičně obstarali zástupci obou obdarovaných organizací. Vlevo ředitel DDM Jiří Štěrba, vpravo Lenka Raadová, ředitelka Domova pro seniory. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Chomutov

Kadaň – Návštěvníci rockfestu Vysmáté léto v Kadani vyšlapali na charitativních oranžových kolech Nadace ČEZ 101 426 korun. Ty si mezi sebe rozdělily Dům dětí a mládeže Šuplík (50 987 Kč) a Domov pro seniory (50 439 Kč).

Na speciální oranžové rotopedy mohl usednout každý, kdo měl chuť pomoci. Zájemci tak vlastním úsilím přispěli na dobrou věc. Vzdálenost, kterou ujeli, převedla nadace na peníze a věnovala je dvěma vybraným organizacím.

„Jsem moc, moc a moc ráda za to, že návštěvníci festivalu na nás mysleli. Za více než padesát tisíc korun můžeme pořídit nejen lavičky do naší zahrady u domova, konkrétně ke Kameni vzpomínek, což je pietní místo pro všechny, ale také hned dvě speciální elektrická polohovací lůžka,“ neskrývala radost Lenka Raadová, ředitelka domova a zároveň i Městské správy sociálních služeb v Kadani, jíž je Domov pro seniory ve Věžní ulici součástí.

Slovy díků a uznalým potleskem nešetřil ani ředitel Domu dětí a mládeže Šuplík. „Po předchozích poněkud stísněných prostorách jsme dostali do užívání velkou část bývalé školy i s tělocvičnou, třídami a jídelnou. Prostě ideální prostory pro všechno, co se dá v domě dětí a mládeže provozovat. Samozřejmě, že je potřeba postupně vše upravovat a přizpůsobovat našim záměrům. Jsme proto rádi, že účastníci Vysmátého léta nám vyšlapali přes padesát tisíc korun. Finanční prostředky, kterých není nikdy dost, použijeme na rozvoj našich pravidelných aktivit, čímž nám zbude více financí právě na další zvelebení domečku,“ uvedl Jiří Štěrba.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru