Centrum města opět rozkvetlo, nově jsou květinová hnízda i v Kostelní ulici
Květinové mísy na jirkovském náměstí. Další jsou v Kostelní ulici.
Chomutov

Jirkov – Jirkov rozšířil květinovou výzdobu. Letos se okrasné květinové mísy neobjevily pouze na náměstí, ale také v Kostelní ulici. Přibylo i závěsných truhlíků. 

„Velkých mís jsme měli původně devět, pro letošní rok jsme jich přikoupili dalších dvanáct,“ prozradila Markéta Buchtová z odboru majetku města a útvaru investic. Díky tomu se „hnízda“ (tři mísy různých barev a velikosti) objevila nejen na náměstí, ale také v Kostelní ulici.

Závěsných truhlíků je také více, místo loňských čtyř jich už je dohromady devatenáct. Inspirací byla francouzká i jiná česká města a jejich celkově veselejší vzhled náměstí a okolních pěších zón. Původních dvanáct "kamených" mís bylo osázeno trvalkami a rozmístěno na autobusovém nádraží. „Tímto také reagujeme na požadavek obyvatel, aby se náměstí a okolí více ozelenilo,“ dodala k tomu Markéta Buchtová.

V letničkových mísách jsou například muškáty, surfinie, petunie, million bells, osteospermum, verbena, bacopa, molice a další květiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru