Česká pošta ukázala novou podobu jirkovské pobočky
Dispoziční schéma zrekonstruované pošty na jirkovském náměstí. Hlavní hala bude u vchodu vpravo. Zdroj: Česká pošta
Chomutov

Jirkov - Česká pošta se v létě pustí do rekonstrukce hlavní pobočky v Jirkově. A její zástupci slibují nejen lepší prostory, ale také provoz.

Na poště bude celkem 6 kontaktních míst pro veřejnost. Tři univerzální přepážky, dvě balíkové a kancelář pro individuální jednání. „Při standardním stavu chceme mít otevřené vždy minimálně čtyři přepážky,“ říká Olga Syková, ředitelka severočeského regionu České pošty. Jak ale podotýká, ´standardní stav´ závisí na dostatku pracovnic, což prý bohužel není vždy samozřejmé.

Nejviditelnější změnou bude umístění hlavní haly. Ta bude nově vpravo, kde jsou dnes přepážky pro ostatní služby (Poštovní spořitelna, pojišťovna). Místnost se probourá do zadní části, bude tu pět přepážek a prostor k sezení. V levé části, kde jsou dnes klasické přepážky, bude prodejna poštovního sortimentu a také kancelář pro reklamace a další individuální jednání. Provoz bude řídit moderní vyvolávací systém.

S rekonstrukcí se začne v létě, do podzimu chce mít Česká pošta hotovo. Vše bude probíhat za provozu, jako první se začne upravovat budoucí hlavní hala, tedy prostor vpravo od vchodu. Česká pošta investuje do rekonstrukce 16 milionů korun.

Zástupci státního podniku byli novou podobu pošty prezentovat i na radnici. „Vypadá to dobře, snad k tomu přibude i slibovaný počet otevřených přepážek,“ okomentoval to starosta Radek Štejnar, který kvůli rekonstrukci pošty několikrát loboval i u ministra vnitra.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru