OBRAZEM: Vypjatá atmosféra na hřbitově, pozůstalí pohřbili zastřeleného muže
Zdravotníci ošetřují zhroucenou ženu.
Chomutov

Chomutov – Na chomutovském hřbitově se ve středu 14. června konal pohřeb 34letého muže, kterého 26. května v noci na sídlišti Písečná zastřelil o tři roky starší muž. Na hřbitově se sešla přibližně stovka pozůstalých, atmosféra byla velmi emotivní a vypjatá. Dvě ženy se během obřadu ve smuteční síni psychicky zhroutily, na místo musela přijet záchranka.

Pohřeb zastřeleného muže byl naplánován na jedenáctou hodinu. Smuteční hosté se na hřbitově začali scházet už zhruba hodinu před tím. Dorazila jich odhadem stovka. V okolí hřbitova hlídkovali policisté.

Krátce po začátku obřadu se dvě ženy psychicky zhroutily, ze smuteční síně je v slzách vyvedli příbuzní. „Chci to všechno vrátit, chci to vrátit,“ vykřikovala jedna z žen, když ji příbuzní posadili do stínu na lavičku. Pár minut poté dorazila na hřbitov záchranka. Zdravotníci oběma ženám přímo před smuteční síní poskytli první pomoc. Po skončení obřadu se špalír smutečních hostů vydal k hrobu, kam byla uložena rakev.

Situace přímo na hřbitově byla velmi emotivní a vypjatá. „Ať v tom vězení ten vrah shnije. Zastřelil ho jako psa. Co si o sobě myslel, přeci nemůže vzít spravedlnost do svých rukou,“ rozčilovala se jedna z přítomných žen. Pozůstalí též nelibě nesli, že se o pohřeb zajímala média. Novinářům nadávali, vyhrožovali, nepřáli si, aby cokoliv fotili.

K vraždě došlo 26. května ve tři hodiny v noci v Jirkovské ulici. Podle policie 37letý muž slyšel z ulice hluk a z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do lidí, kteří stáli před domem na chodníku. Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům, kde začal na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, střílet. Řidiče (34 let) zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Přivolaní policisté podezřelého, který na hlídku čekal na místě činu a ke střelbě se doznal, bezprostředně poté zadrželi. Policisté střelce obvinili z vraždy, hrozí mu až 20leté vězení. V současné době je ve vazbě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru