Květinové hodiny, přímořské zátiší, hřiště, pěší zóna, přechod......Vyberte, co Chomutov nejvíc potřebuje, a hlasujte
V Klicperově ulici by mohlo vyrůst dětské hřiště. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Chomutovská radnice spustila hlasování o pěti milionech korun, které byly letos vyčleněny na projekt Společně tvoříme Chomutov. Peníze v rámci participativního rozpočtu čili takového, o kterém rozhodují jen občané, jsou určeny na úpravu a oživení veřejných prostranství. “Občané měli možnost navrhovat a v tuto chvíli mají možnost i rozhodnout, na jaké návrhy budou tyto peníze použity,” řekl primátor Marek Hrabáč. Na on-line hlasování mají lidé 14 dní.

Hlasovat lze od 12. 6. do 25. 6. na webu www.naschomutov.cz. Do hlasování postoupilo 28 z 65 zaslaných projektů, které prošly sítem odborného zkoumání, zda jsou realizovatelné. “Projekty, které budou hlasováním vybrány k realizaci, se stanou součástí investic realizovaných městem,” říká náměstek primátora David Dinda.

Hlasující má možnost udělit až 9 kladných hlasů a až 4 záporné. Každému návrhu lze udělit jen jeden hlas, ať už kladný nebo záporný. Oba hlasy mají stejnou váhu, ale záporných je méně a lze je uplatnit až po užití hlasů kladných, aby nedocházelo k čistě sabotážnímu hlasování. Hlasování je určené pro všechny osoby, které bydlí, pracují nebo využívají veřejná prostranství na území města Chomutova. Každý může hlasovat pouze jednou. Po sečtení všech plusových a všech minusových hlasů u každého návrhu budou návrhy seřazeny od nejvyššího po nejnižší počet získaných hlasů, přičemž do realizace budou vybrány záměry s minimálním počtem 50 hlasů až do vyčerpání 5 milionů korun.

1306cvhodiny

NÁVRHY, PRO KTERÉ MŮŽETE HLASOVAT

Návrhy pro atraktivnější veřejný prostor: Obnova květinových hodin (na snímku), Pěší zóna u kostela sv. Kateřiny, Přestupák a taky park, Lavičky podél cyklostezky na Březenecké, Proměna dvora Husovo nám. 38, Dvě solární lavičky do centra a Rozkvetlý městský park.

Návrhy pro bezpečnější prostor: Spojka cyklostezky a cyklotrasy mezi Kamencovým jezerem a Bandou, Přechod pro chodce na Březenecké k Penny, Lampy do Kyjické ulice, Osvětlení v části Eldoráda směrem od Výletní ulice, Úprava sjezdu na cyklotrasu v Přemyslově ulici (u dolní brány zooparku), Přechod pro chodce k MŠ Radost za zastávkou na Palackého ulici, Zábradlí pro bezpečí dětí na lávce přes přivaděč v Děvínské ulici a Do školy bez strachu – oprava chodníků před ZŠ v Havlíčkově ulici.

Návrhy pro sport a zábavu: Venkovní ping-pongové stoly ve Skalkové ulici, Hřiště s umělým povrchem a mantinely na Dehtochemě, Venkovní posilovací stroje na Domovince, Discgolfové hřiště na Kamenném vrchu, Venkovní ping-pongové stoly na Domovince, Bezručovo údolí - zábavně na I. mlýn, Bike areál Chomutov - dokončovací práce, Přímořské zátiší v parku a Vybudování dětského hřiště v Klicperově ulici.

Návrhy pro upravenější prostor: Rekonstrukce chodníků v Jirkovské ulici, Oprava psího útulku, Rekonstrukce obvodové zdi hřbitova v Beethovenově ulici, Bezručovo údolí - lesní cestou na I. mlýn bezpečně a Upravení okolí fontány v parku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru