Všimli jste si? Na stromech v Kadani se objevily tyto nádherné budky pro ptáčky
Jedna z více než třicítky vyrobených budek. Zdroj: facebook/Jiří Kulhánek
Chomutov

Kadaň – Origiální budky pro ptáčky se objevily na stromech v Kadani. Vyrobili je na výzvu radnice žáci z místních základní škol. 

„Pro pořádek musíme říct, že to nebyl úplně náš nápad, ale nechal jsem se inspirovat v Luhačovicích, kde jsem budky viděl,“ řekl k neobvyklé akci starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Budky vyráběli žáci kadaňských základních škol. Na Základní škole Rudolfa Koblice spolupracovali při výrobě budek dokonce se střední školou v Chomutově. Učni nařezali prkénka, které žáci stloukli a natřeli, pět budek pak zkrášlily děti ze základní umělecké školy.

Celkem žáci z kadaňských škol vyrobili 34 budek. Hotové přístřešky putovaly na odbor životní prostředí kadaňské radnice, kde se následně postarají o jejich rozvěšení. Postupně se objeví na stromech ve Smetanových sadech, Roosveltových sadech a na nábřeží.

1206budka2

1206budky4

Budky, které vyrobili žáci ze ZŠ Rudolfa Koblice. Zdroj: ZŠ Rudolfa Koblice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru