Chomutov – Chomutovští strážníci zachránili během jednoho dne dva lidské životy. V obou případech sehrály hlavní roli koleje, a jen díky lidské všímavosti a policejní pohotovosti nedošlo k tragédii.

Zaslepil ho alkohol

K prvnímu zmiňovanému vyjížděli muži zákona v sobotní podvečer do Nádražní ulice. Devětačtyřicetiletý muž z Litoměřicka, naprosto a totálně zmožen alkoholovým démonem, ustlal si přímo uprostřed kolejiště. Když ho strážníci postavili na nohy a z místa vykázali, zmohl se pouze na ironickou poznámku, že tedy odchází spát jinam.

Neviděl jiné východisko

Daleko složitější a horší případ na policisty ale teprve čekal. Tentýž den večer kolem deváté hodiny zavolal na tísňovou linku Městské policie zlomený jednašedesátiletý muž s tím, že hodlá skočit pod vlak. K popisu místa uvedl pouze to, že sedí v kolejišti blízko zastávky Chomutov - město.  Hlídkám, které neprodleně vyrazily, sdělil personál vlakové zastávky, že nešťastného muže viděl strojvedoucí nákladního vlaku v kolejišti blízko Blatenské ulice. Pak již šlo všechno ráz na ráz. Zásah na kolejích, přivolaná záchranná služba, převoz „sebevraha" na psychiatrii do mostecké nemocnice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru