Sekání trávy jsme letos podcenili, přiznali sebekriticky v Jirkově
Ilustrační foto. Zdroj: facebook/město Jirkov
Chomutov

Jirkov – V Jirkově nestihli včas posekat všechnu trávu. V některých částech města neúnosně přerostla – hlavně na horním sídlišti. Sekáči vše dohánějí ještě v těchto dnech. Příští rok se chystají zorganizovat svoji práci jinak.

Několik Jirkováků na vysokou trávu radnici upozorňovalo. „Podstatná část města byla posekaná včas, ale musím sebekriticky uznat, že v určitých oblastech jsou stížnosti oprávněné,“ neskrývá Libor Duchoň, jednatel společnosti ONZA, která seče pro město zajišťuje. Šlo především o horní sídliště - Krušnohorskou ulici a okolí.

Problémy vznikly souběhem několika okolností. „Naše chyba byla, že jsme podcenili příjem nových pracovníků. Bylo jich málo, svou práci nezvládali a pak odcházeli,“ přiznává. Pomocníky se mu nepodařilo sehnat ani přes úřad práce. Pracovníci jeho firmy navíc kromě sečí pomáhali při blokovém čištění, prořezávali křoví, sázeli květiny či odplevelovali záhony. Do toho se porouchal hlavní traktor, který už třetí měsíc stojí ve značkové prodejně kvůli opravě. „Pořídili jsme náhradní, ale ten není tak výkonný,“ dodává šéf ONZY.

Výsledkem je, že sekáči vše dohánějí ještě v těchto dnech. Tráva na všech sedmdesáti hektarech ve městě by měla být posekaná do poloviny června. „Občanům dotčených lokalit se za vzniklé problémy omlouváme a žádáme o trpělivost,“ dodává jednatel společnosti.

Příští rok chce ONZA pojmout jinak, aby se situace neopakovala. „Změníme organizaci práce - vyčleníme například skupinu lidí pouze na seče trávy a zefektivníme najímání externích pomocníků. Věřím, že letošní problémy se nebudou opakovat," uzavřel Duchoň.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru