Lípy, jabloně, hrušně.....V Kadani ve čtvrtek vysázeli desítky nových stromů
Výsadba stromů ve Školní ulici.
Chomutov

Kadaň – V Kadani se ve čtvrtek 1. června sázely hned na dvou místech nové stromy, a to v Bystřické a Školní ulici. V obou případech na ně získalo královské město finanční prostředky od Nadace ČEZ.

V Bystřické ulice byly vykáceny původní nevyhovující stromy, které způsobovaly problémy alergikům. Nově bylo kolem dětského hřiště vysázeno 20 pyramidálních habrů a podél komunikace před panelovou zástavbou 20 okrasných hrušní, jabloní a třešní.

Ve Školní ulici se pracovníci pustili do obnovy dožívající lipové aleje před základní školou a mateřinkou. Posledních stávajících osm lip bylo odborně ošetřeno a doplněno o 15 nových vzrostlých stromů stejného druhu.

0106stromybystricka

Výsadba stromů v Bystřické ulici.

„Jsme rádi, že jsme u Nadace ČEZ uspěli hned dvakrát s výsadbou nové zeleně ve městě. Zatímco o jednu jsme zažádali v rámci klasického grantu, na druhou jsme získali finanční prostředky díky všem obyvatelům Kadaně, kteří se aktivně zapojili do sbírání bodů prostřednictvím mobilní aplikace – Pomáhej pohybem. Šlo jim to až neuvěřitelně rychle, potřebné body se podařilo nasbírat prakticky během necelých dvou dnů,“ uvedl starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru