Setkání na kadaňských sídlištích pokračují. Tentokrát se diskutovalo na „Béčku“
Vedení Kadaně se s lidmi ze sídliště sešlo pod širým nebem – na školním hřišti u Sluníčkové školy.
Chomutov

Kadaň – Již druhé veřejné setkání s občany uspořádalo ve středu 31.května odpoledne vedení města Kadaň, tentokrát pro obyvatele sídliště „B“. Diskusi o pozitivech i negativech soužití komunity na sídlišti moderovala na školním hřišti u Sluníčkové školy s městem spolupracující Agentura pro sociální začleňování.

Diskutovat s vedení města přišla asi padesátka lidí. Pro děti byly připraveny soutěže. K příjemné sousedské atmosféře přispělo i občerstvení a vystoupení hudebníka Pepy Štrosse.
Jak vyplynulo z debaty, lidé oceňují především práci asistentů prevence kriminality. Kladně lidé vnímají i dostatek prostor pro trávení volného času – lesopark, sportoviště a dětská hřiště a úpravu zeleně. Negativně naopak vnímají zejména konfliktní sousedské soužití na některých adresách, nepořádek na ulici okolo odpadkových košů nebo rychlou jízdu aut v ulici Chomutovská.

Podobně jako jejich sousedé z „Céčka“, i „Béčko“ se zapojilo do hledání řešení na zmíněné problémy a vedení města navrhli například pomoc při zvelebování prostředí před domy formou záhonů s květinami.

Město Kadaň bude se všemi podněty obyvatel sídliště pracovat. Starosta Kulhánek již po ukončení debaty přislíbil, že se zasadí o posílení kontrol dodržování rychlosti vozidel, zajištění osvětlení a opravy chodníků v průjezdech nebo vybudování prostor, které poskytnou návštěvníkům lesoparku možnost úschovy kol a přístup k pitné vodě. Seznámil přítomné také se záměrem vytvořit zázemí pro nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v budově současné knihovny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru