V Jirkově spočítali, kolik je stála letošní zima. Byla nejdražší za posledních 5 let
Všechny vozy Krušnohorských služeb mají GPS se sledováním, kde pluží či sypou. Tohle je třeba výpis z GPS multikáry, která uklízela sníh ve Vinařicích 5. ledna.
Chomutov

Jirkov – Máme za sebou nejdražší zimu za posledních pět let. K tomuto závěru došli na jirkovské radnici. Zimní údržba vyšla město na 2,7 milionu korun.

„Na údržbu je nejnáročnější, když se teploty pohybují mezi plus a minus dvěma stupni,“ vysvětlil Slavomír Radimec, ředitel Krušnohorských služeb. Právě jeho firma pro Jirkov zimní údržbu zajišťuje. Silnice a chodníky v takovém období rychle namrzají a je potřeba další tuny soli a drti. A takových dnů bylo letošní zimu více.

Nejrychleji náklady rostly v první polovině ledna, kdy sněžilo několik dní v kuse. „Pak se jezdí čtyřiadvacet hodin denně a takový den může vyjít třeba na sto padesát tisíc,“ dodává Radimec. Aby byly silnice sjízdné a chodníky schůdné, bylo za celou zimu potřeba 386 tun soli a 86 tun drti.

Město mělo v rozpočtu na rok 2017 připraveny tři miliony korun. Zhruba tři sta tisíc tak ještě zbylo na konec roku, tedy především na prosinec. Loňská zima byla podobná, město stála 2,36 milionu korun. Nejnáročnější byla zimní údržba na přelomu let 2012 a 2013, kdy se náklady vyšplhaly na 3,7 milionu korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru