„Vyhnout se krachu? Za to pár papírů stojí!“ V Jirkově radili zástupcům SVJ, jak vyzrát na spekulanty
Prezentace novely zákona. Divadlo bylo plné. Foto: MěÚ/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Na sto třicet zástupců domovních samospráv z Chomutova a Jirkova se v pondělí 25. května odpoledne sešlo v jirkovském divadle. Představitelé úřadu práce jim přijeli prezentovat novinku v zákoně, která jim může pomoci v boji proti spekulantům.

Lidé ze společenství vlastníků jednotek (SVJ) se na místě dozvěděli, co novela zákona o hmotné nouzi přináší. Především pak, jak docílit toho, aby dávky na bydlení končily skutečně na účtech SVJ a nikoli v kapsách spekulantů. Kdy je možné žádat, jaké dokumenty úřad práce potřebuje či jak to asi bude vypadat v praxi. Prezentaci vedla Lucie Vránová z Generálního ředitelství Úřadu práce ČR.

Ředitelé chomutovské i jirkovské pobočky úřadu práce navíc slíbili zástupcům SVJ pomoc přímo na místních úřadech. K dispozici prý budou i informační letáky s praktickými informacemi, jak novinky využít.

Moc papírování

Nutno přiznat, že ne všechny přítomné informace nadchly. Některým se zákonné řešení zdá příliš složité, administrativně náročné a nedokonalé. Místostarostka Dana Jurštaková, která setkání organizovala, to ale tak černě nevidí. „Administrativu jsme si už sami vyzkoušeli a věřím, že to nebude tak hrozné. Chce si to vyzkoušet a třeba i odladit některé nedokonalosti,“ říká. Jak uvedla, trocha papírování je malá daň za to, že se SVJ může vyhnout krachu.

V říjnu chce Dana Jurštaková podobné setkání svolat znovu, aby mohli lidé z domovních samospráv porovnat své zkušenosti, případně společně s úředníky věci z praxe doladit. K setkání se zřejmě opět připojí také Chomutov, který projevil zájem s Jirkovem v boji proti spekulantům spolupracovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru