VIDEO: První paví procházka po zámku. Pepa s Pepinou si troufli jen na pár metrů
První krůčky dvouletého samečka Pepy II. a samičky Pepiny mimo voliéru byly nejisté. Zdroj: Zámek Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Do zámeckého parku v Klášterci se vrátili pávi. Měsíc se rozkoukávali ve voliéře, teď se už pomaličku odvažují ven.

První krůčky dvouletého samečka Pepy II. a samičky Pepiny zaznamenali na zámku na video. Paví pár se zatím vydal jen pár metrů od bezpečného zázemí. Postupně si bude zvykat na celý areál zámeckého parku.

Chov pávů správa zámku obnovila letos v dubnu. Okrasní ptáci k zámku patří už řadu let, ze zámecké zahrady ale loni kvůli bezohlednosti lidí zcela vymizeli. Posledního páva Pepíka roztrhal v zimě volně pobíhající pes. Nový paví sameček Pepa II. dostal jméno na jeho počest. Zatím nemá barevná paví pera, samečci se jimi totiž pyšní až od třetího roku života. Do budoucna správa zámku počítá ještě s dalším rozšířením paví populace.

https://www.youtube.com/watch?v=lo8qQHu3eU0

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru