Dramatická honička dvou psů v Chomutově. Strážníci málem agresivní zvíře zastřelili
Agresivnější ze psů. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Dramatická honička dvou psů se odehrála v Chomutově. Psy naháněli mimo majitelů i strážníci městské policie. Celá událost málem skončila zastřelením agresivního zvířete.

Hlídka městské policie projížděla ulicí Mostecká, kde viděla ženu, jak venčí na vodítku svého psa. V tu chvíli k ní přiběhl jiný silnější pes, který začal napadat toho jejího. Vyděšený pes se majitelce vytrhl a před útočícím psem vběhl do vozovky přímo pod kola auta, které i přes brzdění řidiče do zvířete narazilo.

Zraněný pes nicméně utíkal dál směrem do městského parku, přičemž větší pes ho stále pronásledoval. Jeden ze strážníků běžel s majitelkou do parku a druhý se pokusil psům nadjet vozidlem. Do parku běžel i majitel druhého psa. Oba chovatelé si snažili svá zvířata přivolat. Větší a agresivnější pes ale na povely pána nereagoval. Žena byla ve svém počínání úspěšnější a svého psa si nakonec přivolala k sobě. Druhý pes ale honičku nechtěl vzdát. V momentě, kdy se blížil k chovatelce s již chyceným psem, tak mu cestu zastoupil jeden se strážníků. Aby ženu se psem ochránil, vytáhl zbraň a namířil ji proti útočícímu psovi. Do tohoto počínání přiběhl majitel a psa se mu konečně podařilo uvázat.

1605pes

Oba chovatelé byli vyzváni k prokázání totožnosti. Chovatelka zraněného psa se odebrala se svým zvířetem k veterináři. Majitel agresivnějšího psa vysvětlil, jak se vše seběhlo. Věnoval se telefonování, čehož jeho zvíře využilo k útěku a on si ho už nedokázal přivolat k sobě. Strážníci mu sdělili, že je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude řešit přestupková komise magistrátu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru