Jirkov vybuduje Na Skalce sítě pro nové domy. Zájemci o parcely se radnici hlásí už teď
Nákres rozvržení budoucích parcel v lokalitě Na Skalce (první část). Bude tu místo pro třicet rodinných domů.
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov se letos pustí do přípravy pozemků pro stavbu nových rodinných domů. V lokalitě Na Skalce bude pro zájemce k dispozici třicet parcel.

Jde o plochu na kraji Jirkova, kousek od Novomlýnského rybníka. Během letošního a příštího roku tu radnice nechá vybudovat inženýrské sítě. „Půjde o elektro rozvody, vodovodní a kanalizační přípojky, veřejné osvětlení, komunikace a parkovací místa,“ vyjmenovává vedoucí odboru majetku města a útvaru investic Milan Reiner. K parcelám nepovedou plynové přípojky, protože plynovod je daleko a napojení na něj by budoucí cenu pozemků příliš prodražilo. Zasíťování město vyjde na 15,5 milionů bez DPH a hotové bude v červnu 2018.

Cena zatím není stanovena

Začátkem příštího roku přijde na řadu rozhodování o ceně pozemků. A také jakým způsobem je město bude prodávat, což ovlivní i počet zájemců. Poměrně dost žádostí totiž odbor majetku eviduje už nyní. „Lidé nám je začali posílat hned, jak si o síťování pozemků přečetli,“ potvrzuje vedoucí Milan Reiner. Upozorňuje ale, že nyní jsou žádosti bezpředmětné. Pozemky se budou prodávat až příští rok a radnice svůj záměr včas vyhlásí.

Už teď je ale jisté, že součástí smluv bude také několik podmínek. Například zákaz pozemky přeprodávat, aby se s nimi nespekulovalo. A také kolaudace domu do určitého termínu. Tahle podmínka by zase měla zajistit, aby odprodané pozemky neležely dlouhé roky ladem a kupovali si je ti, kteří budou chtít rodinné domy opravdu stavět.

Jirkov se bude rozrůstat i v dalších letech. Radnice plánuje podobně zasíťovat například pozemky v okolí vilové čtvrti Na Louce na druhém kraji města směrem k Zaječicím.

0405nakres2

Nákres rozvržení budoucích parcel v lokalitě Na Skalce (druhá část). Bude tu místo pro třicet rodinných domů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru