Ústecký kraj - Je tu víkend a s ním i náš pravidelný přehled tipů na zábavu. Chcete také zařadit akci do našeho příštího výběru? Napište nám na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Mostecko:
27.5. a 28.5. 2023
Aquadrom Most si připomíná 20 let od otevření. Vstupné 50 %.

Den magistra Kelleyho
27. 5. Rodinný festival s bohatým historickým programem, pohádkou, dobovým tržištěm, rytířským turnajem, Oblastní muzeum a galerie v Mostě, 10-17 hod., vstup volný

Chomutovsko:
27. květen 2023 10:00 - 18:00
Narozeniny Maxipsa Fíka v Kadani 2023
27. 5. Oblíbená pohádková postava slaví tradičně narozeniny na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani, autogramiáda, hry, soutěže, od 10 hod., vstup zdarma

Rodinné vandrování - Kalek
27. 5. Rodinné putování s hrami pro děti a autogramiádou hokejistů Piráti Chomutov, prezentace na hřišti v Jindřichově Vsi mezi 9. až 11. hod., vstup volný pro děti do 7 let, ostatní 50 korun

Otevřené vinařství Chrámce
27. 5. Prohlídky vinařství Chrámce na Mostecku s průvodcem každou
hodinu, ochutnávka vín, jízdy na koni, soutěže pro děti, 8-18 hod.,
vstup zdarma

Žatecko a Lounsko:
Dovalte na Vale
27.5. 2023, 11:00, Louny
Již tuto sobotu se koná další ročník oblíbeného pouličního festivalu jídla, pití, hudby a pohody, ituovaného do ulice Na Valích v Lounech.
Vstupné neuvedeno

Barevný Žatec
27.5. 2023, 13:00, Žatec
Máte chuť na španělské či indonéské dobroty? Případně vás zajímá, jakou specialitu nabídne maďarská nebo švýcarská kuchyně? A jaký kulturní program může bavit lidi z Vietnamu či Mongolska? Nejen na tyto otázky odpoví Barevný Žatec, akce, jež proběhne v sobotu 27. května na náměstí Svobody. Od 13 do 20 hodin se představí některé národnosti, které dlouhodobě žijí v Žatci. Podle statistiky pobývají v královském městě občané z více než čtyř desítek států. Představena bude kuchyně těchto zemí: Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Mongolsko, Vietnam, Arménie, Korea,
Francie, Mexiko, Ukrajina, Japonsko, Indonésie a Španělsko.
Vstupné neuvedeno

Staročeské máje
27.5. 2023, 13:00, Cítoliby
Průvod obcí začíná od 13.00 hodin u hasičské zbrojnice v Cítolibech. Mezi 16. a 17. hodinou je na programu pásmo vystoupení dětí ze ZŠ a MŠ Cítoliby, staročeská beseda, tanec s rodiči a společné foto krojovaných. Nebude chybět ani sousedské posezení s občerstvením a hudbou. K tanci a
poslechu hraje MPDO Oharka a Parexil.
Vstupné neuvedeno.

750 LET OBCE VOLENICE
27.5. 2023, 13:00, Volenice
Oslavy 750 let obce Volenice jsou od první písemné zmínky z roku 1273. Program je opravdu bohatý. Po slavnostní zahájení je připravena přednáška o historii obce, vystoupení šermířů, ukázky sokolnictví a útok mladých hasičů. Po celou dobu bude k vidění v Sýpce u kapličky i výstava "Volenice za našich babiček". Zájemci se můžou svést vyhlídkovým vláčkem nebo se projet kočárem taženým koňmi.

Karlovarsko:
Zahájení lázeňské sezóny v Jáchymově
27.5. 2023. 10:00, Lázně Jáchymov
V sobotu začíná už 117. lázeňská sezóna v lázních Jáchymov. Lázeňský park rozezní swingovými melodiemi Kateřina Steinerová & HER SWING BOYS, na housle zahraje mladý virtuos Marco Čaňo a program završí populární skupina Ready Kirken. Prostory hotelu Radium Palace ovládne svým
sametovým hlasem Chantal Poullain. Příznivci zdejší historie by si neměli nechat ujít slavnostní otevření nové expozice Prohlídkové štoly Astoria. Těšit se můžete i na netradiční svěcení pramenů i akce pro děti (atrakce, soutěže, malování na obličej...)
Vstupné neuvedeno.

Teplicko:
Slavnostní Zahájení 869. lázeňské sezony v Teplicích
26. - 28. 5. 2023, Teplice
Střed města se opět promění v jednu velkou slavnost pod širým nebem. Kromě hudebních scén různých žánrů, letního kina a historického tržiště se návštěvníkům představí Lázeňská ulička nově jako netušený výlet do dějin teplických lázní. Z Královské galerie hostů shlíží celý průvod králů a císařů, kteří nejraději panovali z teplických termálních koupelí. Nad hlavami poletují signatury velikánů hudby, kteří v Teplicích našli inspiraci. A nově zde pohlédnete do tváře samotné zakladatelky prvních lázní střední Evropy. Socha české královny Judity se vrací k místu svého působení a v sobotu ji v rámci zahájení sezóny odhalí slavnostní průvod. Sobotní večer vyvrcholí ohňostrojem v obvyklý čas 22:22.

Děčínsko:
Jízda na pohodu
27. 5. 2023 9:45 - 16:00, Masarykovo náměstí, Děčín
Orientační závod historických vozidel Jízda na pohodu startuje z Masarykova náměstí kolem 10:30. Délka závodu je 88 km a trasa, na které se plní úkoly, závodníky provede Českým Švýcarskem. Návrat závodníků bude průběžně od 13:30 a vyhlášení je plánováno zhruba v 15:30-16:00. Časy jsou pouze orientační a závisí na rychlosti závodníků. Po celý den bude na náměstí vystaveno několik historických vozidel. Akci pořádá VCC Teplicko, pobočný spolek VCC ČR.

Den plný her
28. 5. 2023 14:00 - 17:00, hřiště Staré Město, Děčín
Den plný her je určený pro děti i dospělé. Na hřišti si můžete užít různé aktivity, včetně malování na obličej, skákacího hradu a jízdy na koníkovi. K zábavě neodmyslitelně patří i cukrová vata, balonky a popcorn. Ať už jste soutěživí, nebo se chcete jen bavit, najdete tu od všeho trochu.

Den nejen pro seniory a Rogalo DC
28. 5. 2023 14:00 - 19:00, Smetanovo nábřeží, Děčín
Pravidelná nedělní hudební odpoledne Rogalo DC rozezní Smetanovo nábřeží již po osmé v řadě. Zahájení proběhne 28. května ve 14 hodin, napodruhé se spojí s akcí Den nejen pro seniory, která se koná v rámci městských slavností. Vstupné je zdarma a občerstvení nebude jako vždy chybět.

Ústecko:
Family festival
27. 5. 2023 ​12:00 - 22:00, Areál Letního kina, Ústí nad Labem
Velkolepý den plný zábavy pro celou rodinu. Těšit se můžete na zajímavý hudební program, bohatý doprovodný program pro děti a dospělé a stánky s jídlem a pitím z různých koutů světa. Akci pořádá Statutární město Ústí nad Labem ve spolupráci s partnery. Vstup na akci je zdarma.

Poslední Košt hraběte Chotka
27. 5. 2023 9:00 - 17:00, Státní zámek Velké Březno
V příjemném prostředí zámku a zámeckého parku můžete ochutnat množství výtečných vín pocházejících z vybraných sklepů. K tomu vám bude hrát jazz band a cimbálová muzika. A vína, která vám zachutnají, si samozřejmě budete moci také koupit.
Vstupné: 300,- Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru