Jirkov - Necelých tři sta milionů korun proteče letos rozpočtem města Jirkova. Výdaje o dvacet milionů převyšují plánované příjmy, město si ale pomůže penězi našetřenými v minulých letech.

1101urednikjirkov

Vedoucí finančního odboru Josef Koprušťák představuje na zasedání zastupitelstva návrh rozpočtu. Foto: MěÚ / Josef  Dušek

Celkem Jirkov disponuje více než 90 miliony, které může volně použít. Třeba i loňský rozpočet skončil s přebytkem v řádu desítek milionů. Část peněz proto město použije na dofinancování letošního schodku.

Pokud by měl být rozpočet na letošní rok vyrovnaný, muselo by se město vzdát třetiny naplánovaných investic. A to by podle starosty Radka Štejnara bylo zbytečné. „Situace je taková, že peníze v hotovosti se zhodnocují jen málo. Proto je lepší je proinvestovat,“ vysvětluje. Město v rozpočtu počítá s investicemi ve výši 64 milionů korun.

Rozpočet na letošní rok schválili zastupitelé na prosincovém zasedání. Projednali ho bez připomínek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru