Kadaň – Kriminalistům se po téměř dvouměsíčním pátrání podařilo zadržet pachatele, který vyhrožoval bombou v kadaňské průmyslové zóně Královský vrch. Je jím 31letý muž z Kadaně. Hrozí mu až pětileté vězení.

1001telefon

Ilustrační foto

Muž zavolal 18. listopadu loňského roku na linku 112 a oznámil uložení nástražného výbušného systému hned ve třech společnostech, které v zóně sídlí. Všichni zaměstnanci po jeho telefonátu museli firmy opustit a policie prostory prohledala. Žádnou bombu ale nenašla.

„Po vyhodnocení všech získaných informací a díky technických prostředkům a možnostem policisté nakonec zjistili, že pachatelem je 31letý obyvatel Kadaně. Telefon, ze kterého volal, byl zajištěn při domovní prohlídce,“ sdělila k případu policejní mluvčí Marie Pivková. Proč dotyčný bombou vyhrožoval, policie neuvedla.

Muž byl obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který hrozí až pětileté vězení. Zároveň bude muset uhradit nemalou škodu, kterou svým telefonátem firmám způsobil. Celkem se jedná o 230 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru