Klášterec nad Ohří – Vedení Klášterce se vyjádřilo ke sněhové kalamitě, která město postihla v uplynulých dnech. V úterý 10. ledna bude jednat se společností Marius Pedersen, aby se situace už neopakovala.

0901snih

Ilustrační foto

Neodklizených sníh v ulicích města rozčílil obyvatele Klášterce. Radnice tvrdí, že situaci ihned řešila se společností Marius Pedersen, která zimní úklid ve městě provádí a zcela nedodržela plán zimní údržby. Na nejkritičtější úseky radnice zapojila také společnost Klášterecká kyselka a zaměstnance veřejně prospěšných prací. 

„Situaci řešíme od samého počátku, zaměstnanci odboru místního hospodářství jsou neustále v terénu,“ uvedl místostarosta Josef Suchý. „V úterý proběhne schůzka s vedením firmy Marius Pedersen, podobná situace se již nesmí opakovat,“ dodal místostarosta.

Starosta Štefan Drozd podotkl, že smlouva se společností, kterou rada města schválila v září 2015, je řešena velmi obecně. „Bohužel nemáme v současné době na dodavatele páky, ustanovení smlouvy porušena nebyla,“ sdělil. Starosta je nicméně přesvědčen, že po úterní schůzce budou přijata taková opatření, aby k podobným situacím již v budoucnu nedocházelo.

Od neděle je při úklidu města kladen velký důraz na chodníky, ze silnic se odstraňuje rozbředlý sníh, aby se zabránilo jeho opětovnému namrznutí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru