Chomutovsko – Na Chomutovsku se o nadcházejícím víkendu (7.- 8. ledna) konečně naplno rozběhne lyžařská sezóna. Díky intenzivnímu sněžení v posledních třech dnech se lyžařům mohou otevřít i menší a níže položené lyžařské areály. Provoz zahajuje Mezihoří, Pyšná, ideální podmínku panují též na Alšovce, kde se lyžuje už od Vánoc.

0601alsovka1

Ilustrační foto - Ski areál Alšovka.  Zdroj: webové stánky Ski areálu Alšovka

Mezihoří

Ski areál na Mezihoří zahájí provoz v neděli 8. ledna (pokud to podmínky dovolí, tak malý vlek bude možná spuštěn už v sobotu). V neděli bude v provozu velký vlek i velká sjezdovka. Od pondělí 9. ledna bude provoz areálu již v plném režimu, včetně večerního lyžování. "Přestože sněhová nadílka byla v posledních dnech štědrá, je ale pořád nutné sjezdovky ještě dosněžit technickým sněhem – především přes střední část a dojezd," vysvětlují provozovatelé na facebooku.

Pyšná

V sobotu 7. ledna zahajuje provoz též areál Pyšná. Za poslední dny napadlo na svahy až 30 centimetrů přírodního sněhu, na části malé sjezdovky je pod ním až 40 centimetrů technického sněhu a dál se dosněžuje. Provozovatelé areálu připravili pro lyžaře na letošek novinku. Budou si moci zakoupit 3 a 4 hodinou jízdenku se začátkem platnosti prvním průchodem turniketem.

Alšovka

Díky nadílce přírodního sněhu budou o nadcházejícím víkendu panovat ideální podmínky k lyžování i na Alšovce. Tady se lyžuje už od Vánoc na technickém sněhu. V sobotu 7. ledna bude v provozu celý areál a oba vleky, večerní lyžování bude též na obou vlecích. V provozu bude i kiosek U Trolla a půjčovna lyží.

Provozovatelé by na víkend chtěli připravit i jimi spravované běžecké stopy, v případě, že to vítr dovolí. Když fouká, tak totiž stopa do půl hodiny úplně zmizí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru