Krušné hory – V Krušných horách řádí od noci z úterý na středu silný vítr doprovázený přívaly sněhu. Podle informací Horské služby z Božího Daru jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností, lidé by se neměli vydávat na túry po hřebenech hor. Sněžení by mělo ustávat ve čtvrtek 5. ledna.

0401klinovec

Klínovec. Zdroj: Horská služba

Na silnicích se tvoří sněhové jazyky a závěje, které se snaží silničáři odklízet. Ski areály Boží Dar – Neklid a Klínovec byly během středy 4. ledna i přes silný vítr v provozu, na Klínovci ale kvůli nepřízni počasí zrušili večerní lyžování.

0401klinovec1

Silnice na Klínovci byly sjízdné jen s velkou opatrností. Zdroj: Horská služba

Horská služba nabádá lyžaře a turisty, aby při pohybu na horách dbali zvýšené pozornosti, ve sněhových bouřích se mohou vyskytnout silné poryvy větru a takzvaná bílá tma, která značně zhoršuje orientaci a pohyb v terénu.

Video z hřebenů Krušných hor – Moldava ve středu 4. ledna ve 13.00 hodin

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru