Chomutov - V chomutovském zooparku slavili chovatelé narození prvních letošních mláďat hned 1. ledna brzy ráno. Narodila se dvojčata jehňat ovcí domácích.

0401jehne

Jedno z  narozených jehňátek. Foto: zoopark

Beránek a ovečka přišli na svět bez pomoci chovatelů a jsou v pořádku. „Narození jehňat během zimy není ničím neobvyklým. Přesto největší přírůstky očekáváme až v jarních měsících,“ uvedl zoolog Miroslav Brtnický.

Ovce domácí je malým domestikovaným přežvýkavcem, chovaným hlavně pro vlnu, maso a mléko. Chov ovcí není náročný. Jejich chov je možný i v horských a suchých oblastech. Je to jedno z nejstarších domestikovaných zvířat. Pravděpodobně ji lidé chovají již od roku 7000 před naším letopočtem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru