Chomutov – Podkrušnohorský zoopark má další novinku. Vedle expozice makaků byl nainstalován edukativně-zábavný koutek pro děti.

2912zoopark1

Součástí koutku je i skluzavka s lavičkou. Foto: Marin Šopf

Výrobu informačních tabulí a atrakcí pro děti zajistila společnost EKO-KOM - nezisková společnost, která vytvořila a v Česku efektivně provozuje systém třídění, recyklace a využití obalového odpadu.

2912zoopark

Informační tabule s otočnými válci, kde jsou jednotlivé druhy odpadů. Foto: Martin Šopf

Koutek byl vytvořen s cílem vzdělávat děti i dospělé návštěvníky zooparku v oblasti třídění a recyklace odpadů. Děti se během hry dozví mnoho zajímavého o tom, co se stane s odpadem po vyhození do kontejneru, jak se jednotlivé druhy odpadu po recyklaci využívají a že třídění může být zábavné. Místo se stane součástí vzdělávacích programů realizovaných v zooparku a využívat jej mohou i pedagogové s žáky při prohlídce areálu.

Poblíž informačních tabulí a tabulí s otočnými válci, které znázorňují jednotlivé druhy odpadů, vzniklo také příjemné posezení a herní věž se skluzavkou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru