Chomutov – Fokus Labe a Psychiatrická léčebna Petrohrad ve spolupráci s Ústeckým krajem otevírá první Centrum duševního zdraví v Ústeckém kraji. Bude v Chomutově v ulici na Příkopech 156. Slavnostní zprovoznění centra je naplánováno na čtvrtek 13. října.

Centrum duševního zdraví otevírá v Chomutově Psychiatrická léčebna Petrohrad a Fokus Labem. Na snímku ředitelka Fokusu Lenka Krbcová a ředitel petrohradské léčebny Ladislav Henlín.

Centrum duševního zdraví v Chomutově je prvním krokem v reformě psychiatrické péče v Ústeckém kraji. Centrum je unikátní tím, že nastavuje nový systém do péče o lidi s vážným duševním onemocněním. Propojí se zde odborníci ze zdravotnických a sociálních služeb, kteří budou pracovat především v přirozeném prostředí pacientů. Cílem bude minimalizovat hospitalizace. Tým bude obohacen i o lidi, kteří mají vlastní zkušenost s duševním onemocněním tzv. peer konzultanty.

Služby Centra duševního zdraví jsou určeny nejen pro lidi se závažným duševním onemocněním, ale také pro osoby s rizikem rozvoje duševního onemocnění a v neposlední řadě pro lidi v krizových situacích s akutními psychickými obtížemi s výjimkou akutních intoxikací. Cílem péče ovšem není pouze odstranění symptomů onemocnění, ale také celostní podpora člověka v jeho cestě k uzdravení a znovu začlenění do společnosti.

Centrum poskytováním komunitních služeb se zároveň profiluje jako mezičlánek mezi ambulantní a lůžkovou péčí, čímž zvyšuje bezpečí pro pacienta, jeho rodinu i společnost. Celý nový systém povede k vylepšení obrazu duševně nemocných lidí ve společnosti. Jde o zcela novou službu a o zásadní systémovou změnu v léčbě a rehabilitaci lidí s duševním onemocněním.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru