Chomutov - Od 1. prosince 2015 až do konce ledna 2016 si mohou návštěvníci chomutovské galerie Špejchar prohlédnout unikátní výstavu Příběh loutky. Jejím cílem je představit loutkářské umění v průběhu různých časových období a různých výtvarných stylů.

Příběh loutky v galerii Špejchar

Tuhle výstavu si užijí nejenom děti... Fotogalerii naleznete zde: http://goo.gl/6Nv73t

Zveřejnil(a) E-Chomutovsko dne 16. prosinec 2015

Ve Špejcharu vedle sebe visí loutky z 18. století až po ty z dílen současných autorů. Perličkou výstavy jsou loutky a dekorace tradičního kočovného divadla pana Uwe Dombrowsky z Německa. Za pozornost určitě stojí i historická rodinná loutková divadélka.

„Výroba loutek je založena na obdivuhodné řemeslné zručnosti a výsledek práce loutkářských mistrů probouzí nejen dětskou představivost. Instalace ve Špejcharu vás tak zavede do říše fantazie,“ uvedla Simona Kvasnovská z pořádajícího spolku TerryDance Company a doplnila, že výstava je otevřena každý den od 9:00 do 17:00. Výstava nabízí také doprovodný program, například loutková divadelní představení nebo tvůrčí dílny.

Akci podpořila Evropská unie z programu přeshraniční spolupráce INTEREG 5A a dále Statutární město Chomutov a Ústecký kraj.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru