Hradiště - Dramatický začátek měl další víkendový podnik série závodů do vrchu Triola Cup v Hradišti na Chomutovsku. A ukázalo se, jak důležitá byla kvalitní příprava organizátorů a podpůrného týmu před sezonou.

 

Hned při první tréninkové jízdě se tam jeden z řidičů dostal do problémů a skončil se svojí škodou 130 RS mimo silnici. Z hořícího vozu pilotovi pomohla traťová komisařka, dobrovolná hasička z Malého Března. „Když jsem uslyšela ránu, myslela jsem v první řadě na to, jestli je ten člověk v pořádku,“ svěřila se našemu zpravodajskému serveru. Zavolala na pomoc hasiče, pomohla řidiči z auta přes zaklíněné dveře a začala hasit přenosným hasicím přístrojem. To už byli na místě její kolegové.

„Takto velký zásah jsme na Triola Cupu ještě neprováděli. Šlo o profesionální práci všech zúčastněných,“ zhodnotil likvidaci následků nehody Marek Filipi, velitel SDH Malé Březno.


 Čtěte, jak se organizátoři připravovali na Triola Cup: Triola Cup se po čtyřech letech vrací na naše kopce, organizátoři nenechávají nic náhodě


Organizátoři závodů i zachránkyně Jana Hrubá ocenili přípravu, kterou letos před startem seriálu Triola Cup podstoupili. Právě na tyto situace se hasiči a další členové podpůrného týmu připravovali. A vyplatilo se. Na místo sice vyrazil pro všechny případy záchranářský vrtulník, závodní jezdec je ale v pořádku.

Další dramatické okamžiky toho dne se odehrávaly již jen ve sportovní rovině. Opět dorazily závodní skvosty, které mohli lidé na trati i v depu obdivovat, a stejně jako v minulém závodě v Boleboři i v Hradišti se ukázalo několik posádek ze sousedního Německa.

Další podnik se koná 8. až 9. srpna v Horním Jiřetíně na Mostecku.

Likvidace následků nehody při závodech v Hradišti. Foto: Olga Markuzziová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru