Chomutov - Dva dny rozmanité zábavy jsou připraveny pro obyvatele i návštěvníky města v rámci Chomutovských slavností ve skanzenu Stará Ves, a to už v sobotu a neděli 25. a 26. dubna. Slavnosti letos slaví dvacáté výročí a za celou svou existenci ztvárňovaly mnohá historická témata. Ty letošní budou právě připomínkou několika historických období. Návštěvníci se budou moci přenést do dob středověkých turnajů, ale i do období vojáka Švejka. Slavnosti, které jsou současně oslavou 40 let založení zooparku, přinesou romantiku starých dobrých časů.

slavnosti 204

Do doby středověkých rytířských turnajů přenese diváky po celé Evropě známá skupina Lví rytíři. Souboje v jejich podání budou velmi reálné. „Sice se jedná o smyšlené příběhy napodobující turnaje ze 14. století, ale naši herci a kaskadéři jdou do turnajů s vervou, která byla tehdejším rytířům vlastní," řekl Vavřinec Bezděka s tím, že jeho slova potvrzuje fakt, že skupinu si vybrala nejedna filmová produkce. Objevila se například ve filmech Johanka z Arku, Bathory, Kletba bratří Grimmů či Tři mušketýři. Sobotní večerní turnaj bude doplněn o ohnivé efekty.

To nejlepší z lidové zábavy na jarmarcích z minulého a předminulého století předvedou divadelníci, kejklíři a muzikanti. „Na slavnosti zavítá veleznámá postavička českých jarmarků žonglér Vojtáno či flašinetář, který přiblíží období první světové války," řekl Marek Tichý ze společnosti, která zajišťuje zábavnou část slavností. Kolorit slavností podtrhne dudácká středověká muzika, ostrostřelci či indiánská vesnice. Oslavy výročí zooparku završí vystoupení kapely Sto zvířat.

Ve stáncích bude přichystáno také krušnohorské občerstvení, děti čeká papírová bitva a mnoho dalšího.

Podrobný program akce, na níž je vstup zdarma, je k dispozici na www.chomutov-mesto.cz a www.zoopark.cz. Zároveň bude zajištěna kyvadlová doprava z několika míst v Chomutově až k zooparku.

slavnosti doprava a204

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru