Chomutovsko – Letošní chřipková epidemie je na ústupu. Počty nemocných se oproti minulým týdnům zmenšují, bohužel ani v tomto roce se chřipkové období neobešlo bez několika tragických konců. Mezi ty nejsmutnější patří úmrtí malého děvčátka z Chomutovska.

vakcína172

K obrovské tragédii došlo v průběhu minulého týdne. Holčička (4 roky) údajně po dvoudenních teplotách upadla do kómatu, pomoci už bohužel nedokázala ani přivolaná záchranka. Přesnou příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva.

Co se dalšího průběhu epidemie týká, hygienici mluví o zlepšení situace. „V sedmém týdnu jsme v rámci kraje měli hlášeno 11 473 pacientů, z toho na Chomutovsku 1 631 případů. Pokles oproti předchozímu týdnu je 15,5% za kraj, za Chomutovsko je toto číslo ještě vyšší, konkrétně jde o 21,7%. V tomto týdnu předpokládáme ústup ještě větší," uvádí příznivou prognózu ředitel Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje Josef Trmal.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru