Chomutov - Ministerstvo financí po dlouhé snaze města s konečnou platností pravomocně odejmulo licence první herně v Chomutově. Ačkoliv statutární město Chomutov reguluje hazard na území města již od roku 2008, po celých 7 let byly veškeré snahy města marné, a to i přesto, že právo města na regulaci hazardu potvrdilo několik soudních instancí.

„Bereme rozhodnutí ministerstva jako precedentní a věříme, že všechny další licence budou v brzkém čase zrušeny obdobě jako tato první vlaštovka," řekl primátor Jan Mareš.

Teprve až koncem roku 2014 začalo ministerstvo na základě regulační vyhlášky města a opakované iniciace zahájení správních řízení o odejmutí licencí hazardním společnostem, tyto licence ve městě rušit. „Bohužel došlo k tomu, že provozovatelé podali proti rozhodnutí ministerstva opravný prostředek a hazard se točil i v dalších měsících bez ohledu na vyhlášku zakazující hazard v celém městě," dodal primátor Mareš. Teprve 28. ledna letošního roku vydal ministr financí průlomové rozhodnutí, kterým zamítl rozklad podaný provozovatelem hazardních zařízení a potvrdil rozhodnutí ministerstva o odejmutí licence. Rozhodnutí, které je konečné a již nelze proti němu uplatnit opravné prostředky, bylo doručeno do datových schránek všech účastníků až v uplynulém týdnu. Boj města s ministerstvem tedy skončil úspěšně a město dosáhlo po mnoha letech marných snah výrazného zadostiučinění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru