Kadaň – Jak známo, nejen k požárům povolávají lidé hasiče. O zásazích všeho druhu mohli by muži v modrožlutých uniformách vyprávět dlouhé hodiny. Mezi jejich časté výjezdy patří také pomoc při záchraně zvířat. Tak tomu bylo i dnes v Kadani.

kočka92

„Byli jsme přivoláni k zatoulanému kocourovi. Kuriózní na celé věci bylo, kde se zvíře vlastně nacházelo. Nějakým záhadným způsobem se dostalo z balkonu v pátém podlaží na balkon o patro níž," popisuje začátek akce v sedmipatrové budově v Chomutovské ulici velitel kadaňských hasičů Martin Polacsek Apolen.

Háček byl pak v tom, že obyvatelé zmíněného bytu ve „čtyřce" nejsou doma dlouhodobě přítomni. „Majitelé postrádali kocoura jeden den, aby ho posléze objevili u sousedů pod nimi. Naši lezci se tak vzhledem k nepřítomnosti spodních nájemníků museli na balkon spustit po laně. Ani pak ale nebylo vyhráno," usmívá se Apolen a vzápětí vysvětluje, „promrzlý a vyděšený kocourek se nechtěl nechat zachránit, nakonec jsme ho ale „ulovili" a vrátili šťastné rodině."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru