Chomutov – Projekt sociálního centra Kamínek, který město Chomutov vybudovalo na Kamenné, je výborně hodnoceným projektem ze sociální oblasti. „Tento potřebný projekt, který patří k nejnáročnějším ve městě, byl vybrán jako jeden ze tří projektů v republice ke zpracování případové studie. Zároveň se dostal mezi sto nejlepších projektů lidských zdrojů. Je to velký úspěch všech, kteří se podíleli na přípravách, ale i na jeho současném provozu," řekl primátor Jan Mareš.

kaminek82

Sociální služby zdarma

Sociální centrum Kamínek bylo otevřené v září 2013 a nahradilo dlouho nevyužívaný areál ústavu sociální péče. „V Kamínku je provozováno nízkoprahové centrum pro mládež od 15 do 26 let a sociálně aktivizační služba pro rodiče s dětmi," dodal primátor Mareš. Všechny sociální služby jsou zdarma, rekonstrukce, vybavení i provoz je hrazen z dotačních zdrojů. Příjemcem dotace z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost na provoz centra je město Chomutov, poskytování obou sociálních služeb zajišťuje na základě výběrového řízení Občanské sdružení Světlo Kadaň.

Výběrové řízení na 43 měsíců

V současné době město vypisuje nové výběrové řízení na poskytování služeb od června 2015 do prosince 2018. Předpokládaná cena zakázky je přes 13 milionů korun, a to na zajištění obou služeb po dobu 43 měsíců. Město získalo na provoz Kamínku dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí, a to až do letošního září. Vítěz zakázky bude pak povinen žádat o dotaci na poskytované služby z možných veřejných zdrojů a v případě, že je získá, bude město dofinancovávat pouze rozdíl do výše vysoutěžené ceny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru